Fysiotherapeuten breiden medisch noodzakelijke zorg uit binnen anderhalvemetereconomie

Vandaag (1-5-2020) kwam van het RIVM en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) het bericht dat we de fysiotherapeutische zorg weer veilig op mogen schalen. Vanaf 4 mei zijn
alle patiënten die medische noodzakelijk zorg behoeven weer welkom in onze praktijk, met uitzondering van patiënten die Corona-verschijnselen hebben.
Wij werken volgens een protocol, goedgekeurd door RIVM en VWS. Het uitgebreide protocol krijgt u toegestuurd via de mail wanneer u met ons een afspraak maakt. Zo kunt u zich voor het eerste bezoek op de hoogte stellen van de richtlijnen, voor zowel patiënt al therapeut.
Als u ons belt, zullen we een aantal gerichte vragen aan u stellen. Op deze manier kunnen wij vaststellen of wij u op een veilige manier in onze praktijk kunnen behandelen.
We zijn blij dat we van het ministerie en het RIVM groen licht hebben gekregen om u weer de zorg te leveren die u van ons gewend bent.

Dit is een gezamenlijk bericht van alle 35, bij de Friese Coöperatie voor Fysiotherapie aangesloten, praktijken in Fryslân.