Lysbet Algra

Mijn naam is Lysbet Algra, ik ben 32 jaar oud en ik woon samen met mijn man Nick in Damwâld. In november 2012 ben ik afgestudeerd als Algemeen Fysiotherapeut aan de Hanze Hogeschool te Groningen en in september 2019 ben ik afgestudeerd als Geriatrie Fysiotherapeut (Master) aan het SOMT te Amersfoort. Inmiddels werk ik alweer 7 jaar met veel plezier in deze praktijk. 

 
Geriatrie Fysiotherapie richt zich voornamelijk op mensen die door veroudering de beweeglijkheid van hun lichaam zien afnemen en problemen krijgen met bijv. lopen, traplopen, opstaan uit stoel, val problematiek of val angst. Of meer complexere pathologieën zoals bijv.: gebroken heup, MS, Parkinson, CVA of verminderd cognitief functioneren. 

Sinds 2021 ben ik ook aangesloten bij het ParkinsonNet, ik heb in juni de basisscholing doorlopen en mag mij nu officieel ParkinsonNet therapeut noemen. Door deze scholing te volgen heb ik mij gespecialiseerd in de ziekte van Parkinson en hoop ik met de verkregen kennis mensen met Parkinson zo goed mogelijk te kunnen behandelen en begeleiden.


In mijn vrije tijd voetbal ik bij vv VIOD te Driesum, loop ik hard en in de weekenden spannen wij onze Haflingers Geert & Whiskey in en gaan we graag naar de bossen.

Als therapeut probeer ik een prettige behandel sfeer te creëren waarin u als patiënt zich op uw gemak voelt en waarbij u als patiënt centraal staat. 

Ik ben aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Graag tot ziens in de praktijk.

Voor meer informatie over geriatriefysiotherapie klik hier.

Voor meer informatie over ParkinsonNet klik hier.