Beweegprogramma artrose knie/ heup bij Staal Fysiotherapie

Wat is Artrose?

Artrose is een aandoening waarbij verschillende delen van het gewricht, zoals kraakbeen, bot, kapsel, banden en spieren, worden aangetast. Het ontstaat niet alleen door slijtage door het gebruik van een gewricht, maar is een complex proces waarbij het gewricht probeert zichzelf te herstellen. In tegenstelling tot het vroegere idee van enkel kraakbeenverlies, wordt artrose nu beschouwd als een ziekte die meerdere weefsels in het gewricht beïnvloedt. Het kan zich voordoen in verschillende delen van het lichaam, met de handen, knieën, heupen en de wervelkolom als frequent getroffen gebieden. Artrose komt vooral voor bij mensen boven de 45 jaar, maar het kan ook op jongere leeftijd voorkomen. De diagnose wordt gesteld aan de hand van symptomen, medische geschiedenis en beeldvormende onderzoeken, zoals röntgenfoto’s. Het verloop van artrose verschilt van persoon tot persoon, met sommigen die milde symptomen ervaren en anderen die ernstiger beperkt kunnen worden. Het behouden van activiteit en het in beweging houden van gewrichten blijft essentieel voor de gezondheid, ondanks de uitdagingen die artrose met zich meebrengt.

Doel van het Beweegprogramma

Het doel is dat u zich beter kunt bewegen in het dagelijks leven en minder last heeft van pijn. Ons Artrose Beweegprogramma is speciaal gemaakt voor mensen met artrose, en onze ervaren therapeuten passen het aan voor elke persoon. Ze helpen u met oefeningen die uw beweeglijkheid verbeteren. We informeren u ook meer over artrose, wat het met uw gewrichten doet en hoe u uw situatie kunt verbeteren. Bij Staal Fysiotherapie willen we dat u zich beter voelt, ongeacht hoe ernstig uw artrose is.

Waarom bewegen

  • Gewrichten en kraakbeen blijven gezonder en soepeler met regelmatige lichaamsbeweging.
  • Beweging is goed voor kraakbeen; het helpt het kraakbeen de juiste voedingsstoffen op te nemen.
  • Sporten versterkt ook spieren, pezen en banden, wat zorgt voor meer stevigheid en stabiliteit rondom het gewricht.

Hoe ziet het programma eruit

Duur en Frequentie:

Gedurende een periode van drie maanden, nemen we de tijd om samen met u te werken aan uw gezondheid. Elke week hebben we een trainingssessie van een uur.

Wat houdt het in:

Tijdens deze wekelijkse sessies zult u betrokken zijn bij oefentherapie onder begeleiding van een ervaren fysiotherapeut. Deze sessies zijn gericht op het verbeteren van uw mobiliteit, kracht, stabiliteit en het verminderen van pijn.

Inclusief:

Ons programma omvat een combinatie van spierversterkende oefeningen, uithoudings-vermogenstraining en activiteit-specifieke oefeningen. Hierdoor richten we ons niet alleen op het verlichten van de pijn, maar ook op het bevorderen van uw algehele welzijn.

Aanpassingen:

We begrijpen dat iedereen uniek is en andere gezondheidsuitdagingen kan hebben. Daarom zorgen we voor individuele aanpassingen als er andere klachten of aandoeningen zijn waar we rekening mee moeten houden. We willen ervoor zorgen dat het programma specifiek op uw behoeften is afgestemd.

Vergoeding

Op dit moment wordt het programma door veel zorgverzekeraars vergoed, waaronder De Friesland, die de kosten van twaalf behandelingen vanuit de basisverzekering vergoedt (eigen risico is van toepassing op dit programma).

Om te weten welke vergoedingen voor u van toepassing zijn, raden wij u aan contact op te nemen met uw verzekeraar. Belangrijk om te weten is dat u een verwijsbrief van uw huisarts nodig heeft om in aanmerking te komen voor vergoeding.

Begeleiding

Als u graag een afspraak wilt maken of informatie wil over dit beweegprogramma neem even contact met ons op:

De Horst 11, 9254AS, Hurdegaryp

Telefoon: 0511-472316 (Liefst tussen 8.00u-12.00u)

E-mail: info@staalfysiotherapie.nl

Whatsapp:  +31 511472316

V.1.2.