Reuma netwerk

Bewegen met reuma

We verzorgen een beweegprogramma voor mensen met reuma.

Bewegen met reuma  wordt door een aantal verzekeraars vanuit de aanvullende verzekering vergoed, oa door de Friesland. Uit onderzoek is gebleken dat bewegen voor mensen met reuma kan leiden tot een betere kwaliteit van leven. Voorwaarde is dat het bewegen goed wordt begeleid. wij  hebben een speciaal beweegprogramma ontwikkeld voor mensen met reuma.

Doelstelling beweegprogramma reuma:
Verbeteren van de algehele conditie, belastbaarheid en spierkracht en het optimaal mobiel houden van gewrichten, waardoor de kwaliteit van leven verbetert .

Plan van aanpak:
Reuma netwerkHet programma begint met een test waarbij de fitheid en persoonlijke omstandigheden in kaart worden gebracht. Aan de hand van deze gegevens wordt er een persoonlijk en op uw omstandigheden afgestemd trainingsschema opgesteld. In kleine groepen wordt er getraind onder fysiotherapeutische begeleiding. Om persoonlijke aandacht te garanderen is de groepsomvang maximaal 6 personen. Er wordt wekelijks 1 uur samen met lotgenoten geoefend onder leiding van een gekwalificeerd fysiotherapeut. Naast het oefenen binnen één van de oefengroepen, is natuurlijk ook individuele behandeling of een combinatie van beide mogelijk.