Claudicatio intermittens of etalagebenen
Looptherapie
Na een stukje lopen komt pijn, kramp of vermoeidheid in uw been opzetten. Steeds moet u even stilstaan om de pijn te laten zakken. Dat kan wijzen op claudicatio intermittens , beter bekend als ‘etalagebenen’. Want wie met deze klachten in een winkelstraat loopt, lijkt steeds even stil te staan om een etalage te bekijken. Het is echter ook mogelijk dat de klachten pas merkbaar worden als u sneller gaat lopen, fietst, traploopt of op moeilijker begaanbaar terrein loopt, zoals in het bos of op het strand. Als u denkt dat u last heeft van claudicatio intermittens, dan is het goed om uw huisarts of fysiotherapeut te raadplegen. Met een goede aanpak zullen de klachten op den duur meestal niet verder toenemen of zelfs afnemen. Kortom: u kunt er veel baat bij hebben. Als deskundige van het dagelijks bewegen kan de fysiotherapeut bepalen wat voor u de juiste aanpak is en u daarin begeleiden.
Ganganalyse
Een verandering in het looppatroon ( uw manier van lopen) kan uiteenlopende oorzaken hebben; na een operatie, een ongeval, langdurige inactiviteit, pijnklachten etc..
Niet alleen de voeten, maar ook Uw knieën, heupen en rug spelen een belangrijke rol in het soepel kunnen lopen. Vaak gaat u anders lopen om pijnklachten te voorkomen. Dit helpt even, maar op de duur kunt u klachten ontwikkelen in andere gewrichten.
U raakt in een vicieuze cirkel die vaak heel goed doorbroken kan worden door een deskundige analyse uit te voeren met hierbij behorende correcties. De fysiotherapeut is in dit geval gespecialiseerd in het analyseren van de een van de meest essentiële bezigheden … het lopen.
In onze praktijk zijn Kaj Staal en Rowan de Jong gespecialiseerd in deze klachten.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.