Core Stability

Wil je graag een sterke rug (core stability) dan is het misschien wel slim om het programma “Core Stability” te volgen.

We bieden deze training voor mensen die met succes de rugtriatlon hebben doorlopen en voor mensen die als wens hebben in een korte tijd zijn of haar rug weer sterk te krijgen.

Wat is Core stability?:

Een sterkte core-stability – óf rompstabiliteit – zorgt ervoor dat je beter kan presteren met je sport, dat de kans op blessures wordt verkleind en, niet onbelangrijk, het zorgt voor een betere houding. Het is dus niet voor niks dat trainers en fysiotherapeuten zweren bij een goede core stability.

Core Stability Training komt voort uit de revalidatietraining en is inmiddels uitgegroeid tot een reguliere trainingsvorm. Kort samengevat betekent het dat je de romp (buik en rug en eigenlijk je volledige torso) traint om bij bewegingen je krachten beter te kunnen overbrengen.

Veel mensen denken dat de armen en benen alle taken verrichten, maar dit wordt mogelijk gemaakt door je core die zorgt voor stabilisatie en krachtoverbrenging. De krachten die op je onderlichaam komen, vang je op met je bovenlichaam en andersom. Hierdoor zwabber je niet heen en weer als je loopt, maar behoudt je stabiliteit.

Je romp is de basis van waaruit (bijna alle) bewegingen plaatsvinden en deze gebruik je dus bij praktisch alles wat je doet. Een goede core verbetert de sportprestaties omdat je zorgt voor een verbeterde krachtoverdracht. Een goede core zorgt er ook voor dat de kans op een blessure afneemt. Waar je nu moet stoppen om geen blessure te krijgen, kun je met een goede core stability langer doorgaan.

Hoe ziet er  Core Stability programma eruit:  

In 6 trainingen krijgt u in een kleine groep (maximaal 6 personen) de beginselen van de core stability aangeleerd. Naast oefeningen die u thuis kunt doen om de core stability te onderhouden, hebben we binnen onze praktijk ook materialen die er voor zorgen dat uw rompstabiliteit extra worden getriggerd.

Kom eenmaal per week 60 minuten trainen zodat uw core stability verbetert en u nog meer uit uw prestaties kunt halen. De kosten voor deze cursus zijn € 45,-.

 

Ervaringen Core Stability programma:

https://www.staalfysiotherapie.nl/core-stability-ervaring