Rugtriatlon

Zwakke rompspieren zorgen voor een slechte lichaamshouding en in vele gevallen ook voor rugklachten; wij hebben een speciaal  programma (rugtriatlon)  voor  het  versterken  van de rugRugtriatlon

Het lichaam is gemaakt om te bewegen maar doordat we veel tijd zittend en liggend doorbrengen ontwikkelen we een verkeerde en slechte lichaamshouding zonder dat we het zelf in de gaten hebben.

Door het trainen van de rompspieren word je hele lichaam sterker, je krijgt er een goede houding van en er komt veel minder druk op je wervelkolom te staan, dit verminderd rugklachten aanzienlijk of zal rugklachten voorkomen. Door gerichte training (rugtriatlon) ontwikkel je ook sterke buikspieren en sterke rugspieren; kortom je ontwikkeld een zeer sterke romp van waaruit alle bewegingen van het lichaam beginnen. Wanneer deze spieren zwak zijn of worden dan word het steeds moeilijker om een goede rechtopstaande houding te hebben.

Voor het ontwikkelen van sterke rompspieren is het beter om naast fitness apparaten ook andere vormen te trainen.

Wanneer de rompsieren te zwak en/of te strak zijn dan heeft het lichaam geen goede en sterke houding. In een rechtop staande houding moet de romp het lichaam altijd in balans kunnen houden; een stabiele romp vormt een belangrijk onderdeel bij het overbrengen van krachten van het ene lichaamsdeel naar het andere, waardoor het lichaam vooruitkomt zoals bij hardlopen of waardoor we voorwerpen in beweging kunnen brengen, bijvoorbeeld gewichten optillen, bal gooien en traplopen.

Een sterke en stabiele romp draagt bovendien bij aan :

▪de preventie van blessures.

▪een verhoogde wendbaarheid

▪efficiënter met je krachten om kunt gaan

▪meer controle en kracht

▪betere lichaamsbalans en coördinatie

▪sterke lichaamshouding

Inhoud van de cursus “rugtriatlon”:

FysoptimaWij bieden u de mogelijkheid om in kleine groepjes te sporten onder de deskundige begeleiding van een fysiotherapeut en een sportinstructeur. De cursus wordt gegeven in onze praktijk, waar we beschikken over een goed uitgeruste oefenruimte met kracht- en cardio-apparatuur.Wij kunnen u begeleiden in het zo lang mogelijk behouden en/of verbeteren van uw conditie, spierkracht, evenwicht, coördinatie, beweeglijkheid en vaardigheden. Ook kunnen wij u adviezen geven over eventuele problemen die u in het dagelijks bewegen ondervindt.

Voor u wordt een cursus op maat gemaakt op basis van uw wensen en mogelijkheden.Vooraf aan de cursus vindt een intake plaats, waarin de doelen worden gesteld en het startniveau bepaald.Vervolgens gaat u twaalf weken, twee keer per week, onder de deskundige begeleiding , op uw eigen niveau sporten. Na zes en twaalf weken volgt een evaluatie waarin bekeken wordt of de door u gestelde doelen zijn behaald en krijgt u een vervolgadvies.

In de 12 weken wordt ook nog een informatieve presentatie gehouden over de rug.

Het programma “rugtriatlon” start elke week en kunnen wij aanbieden voor € 220,-. Als u aanvullend bent verzekerd kunnen wij het totaal pakket aanbieden tussen €0,- en €120,-.

Financieel – wat vergoed uw verzekering?

Pakket 1: alles word vergoed vanuit uw (aanvullende) verzekering, afhankelijk van uw aanvullende verzekering.

Pakket 2: de fysiotherapie behandelingen en de voorlichting worden vergoed, de groepsbehandelingen betaald u zelf;

Pakket 3: de voorlichting wordt vergoed, u betaald zelf de fysiotherapie en groepsbehandelingen.

Rug-tr-Pakket