crop sportswoman unfolding sport mat on wooden floor

Beweegprogramma’s bij Staal Fysiotherapie: Investeren in uw Gezondheid

Wat houden onze beweegprogramma’s in?

Chronische aandoeningen hebben vaak een aanzienlijke impact op bewegingsvrijheid en levenskwaliteit. Mensen met dergelijke aandoeningen neigen er vaak naar hun activiteiten te verminderen, in de veronderstelling dat rust beter is. In werkelijkheid is beweging cruciaal voor deze groep, en daarom hebben we bij Staal Fysiotherapie beweegprogramma’s die specifiek zijn afgestemd op verschillende chronische aandoeningen.

Wat kunt u verwachten?

Onze beweegprogramma’s zijn ontworpen om u op een verantwoorde manier te laten bewegen en u te helpen omgaan met de uitdagingen die uw aandoening met zich meebrengt. We richten ons op het verbeteren van uw conditie, kracht, lenigheid en coördinatie. Dit gebeurt binnen een op maat gemaakt trainingsschema, waarbij we nauwlettend rekening houden met uw specifieke beperkingen en klachten.

Voorafgaand aan het programma meten we uw klachten en conditie, waardoor we een duidelijk beeld krijgen van uw startpunt. Na de intensieve drie maanden evalueren we opnieuw, zodat we samen met u de behaalde vooruitgang kunnen vaststellen.

Welke programma’s bieden we aan?

Onze beweegprogramma’s zijn geaccrediteerd door het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie (KNGF) en richten zich op diverse chronische aandoeningen:

  • Artrose
  • COPD
  • Coronaire hartziekten
  • Diabetes mellitus type 2
  • Oncologische aandoeningen
  • Osteoporose
  • Overgewicht en obesitas bij kinderen

Hoe ziet het programma eruit?

Een beweegprogramma beslaat een periode van drie maanden, met trainingssessies van één uur. Onze professionele begeleiders zorgen ervoor dat elke sessie gericht is op uw individuele behoeften en doelen.

Vergoeding door uw verzekering

De meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de kosten van deze beweegprogramma’s. Het is raadzaam om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar voor specifieke informatie over vergoedingen en dekking.

Bij Staal Fysiotherapie geloven we dat investeren in uw gezondheid een investering is in een betere kwaliteit van leven. Neem gerust contact met ons op om uw deelname aan een van onze beweegprogramma’s te bespreken. Samen kunnen we werken aan een gezonder en actiever leven.